Leta i den här bloggen

onsdag 20 oktober 2010

Detta visste ni inte!

* Motion motverkar alkoholsuget!
- Tester på hamstrar, visar att de hamstrar som sprungit mycket i hjulet dras till vatten. Och de hamstrar som inte har ett hjul i sin bur, dras till alkohol. Forskarnas slutsats är att träning liksom alkohol och droger påverkar hjärnans belöningssystem och kan minska alkoholmissbruk. Motion ger alltså samma tillfredställelse som alkohol har forskare kommit fram till!

* Män klarar sötsug bättre!
- När det gäller att avstå från sötsöug, är det männen som är starkast. Vid en studie fastande män och kvinnor på sina favoriträtter. Männen hade lättare att "stänga av" de delar av hjärnan som reglerar aptiten och förmågor att stå emot frestelser. Detta kan vara en orsak till att överäting och viktproblem är vanligare bland kvinnor.

* Bättre sex genom självaste Kronprinsessan!
- Hela 15 procent säger att deras sexliv har blivit bättre efter Kronprinsessan Victoria och Daniels bröllop. Det anses bero på att kärlek smittar.

* Varför faller (vissa) kvinnor på tatueringar och piercingar hos män?
- Jo, män med "kroppssmyckningar" har visat sig mer symmetriska än andra män. Enligt evolutionsbiologerna är kroppssymmetrin ett tecken på fertilitet, goda gener och hög överlevnadsförmåga.


Världens mest tatuerade man. Källa

Källa: Tidningen "Mår bra". Nummer 9.

Kram Bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar