Leta i den här bloggen

tisdag 12 oktober 2010

85% drabbas av Acne!

Alltså 85%, så många tonåringar drabbas av acne.

5 Myter om Akne
1. Man få finnar av choklad

Det finns inga bevis på att choklad ska öka antalet finnar, så mumsa på du!

2. Finnar kommer vara kvar hela livet
Många har problem med finnar när de är i tonåren, sedan vid vuxen ålder kan dem försvinna helt och hållet. Det finns dock vissa människor som lider av så kallas vuxen akne.

3. Man kan bara dölja finnar med hjälp av Foundation
Ibland kan en fet foundation som inte är oljefria, lägga sig som en fet hinna på huden och under så bildas det lättare finnar. Men det finns täckstift som döljer och torkar ut finnen. Ex. Produkter från ACO. Täckstiftet ska dock inte appliceras i hela ansiktet, utan bara på finnarna.

4. Finnar smittar
Nej det gör dem inte! Det är bara ett falskt rykte. Men det är däremot ärftligt. Så har dina föräldrar i ung ålder haft problem med akne då vet ni.

5. Kläm så försvinner finnarna

Nej gör absolut inte det! Kläm dem ej. Då kan det istället leda till massa fula ärr som du kommer få leva med hela livet. Rengör ansiktet noga istället och se till att vårda din hy väl. Så slipper man infektionerna.

Tips
Tvätta absolut inte ansiktet med tvål eller ta bort ditt smink med tvål. Om man gör det torkas huden ut och den börjar automatiskt producera mer talg. Det kan då istället leda till finnar. Använd riktiga produkter vid rengöring. Var rädd om din hy!

Kram Sandra


källor
Healthcare AB
Frida (tidningen)
Mig själv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar