Leta i den här bloggen

fredag 22 oktober 2010

Anabola steroider - Tummen ner

Här har ni en Video som visar att det INTE är värt att ta Anabola steroider.
Det här är verkligheten! Otäckt!


Man kan inte med säkerhet veta vad för biverkningar det ger!

Vad är Anabola?
Jo det är ett preparat som är anabolt har en muskeluppbyggande effekt. Anabola är såldedes ett begrepp för något som hjälper till att bygga muskler.

Vad är anabola androgena steroider (AAS)?
Begreppet ”anabola steroider” eller anabola androgena steroideranabola steroider är även hormoner som inte finns naturligt i kroppen, men som till uppbyggnad och funktion liknar det manligt könshormon och som har en muskeluppbyggande (anabol) effekt, tillsammans med en förmanligande effekt (androgen). (AAS) är ett samlingsnamn som innefattar det manliga könshormonet testosteron.

Hälsorisker och biverkningar

Det är svårt att ge generella risker för alla typer av anabola steroider, då olika preparat skiljer sig mycket åt. Men vi gör nedan ett försök att ge er en kort lista på några vanliga biverkningar för män och kvinnor som använder anabola steroider.


* Aggressivitet är en biverkning som ofta rapporteras bland steroidmissbrukare. Vid bruk av mycket testosteron så kan vissa receptorer i hjärnan påverkas och utlösa agression enklare än om man inte tar anabola steroider. Detta är dock väldigt individuellt. En person som normalt är lättretad kan tänkas bli lättare aggressiv än någon som normalt är väldigt lugn och behärskad.

*
Akne, eller finnar som det också kallas, är en vanlig biverkning vid användning av anabola steroider. Detta beror på att hudens innehåll av talg, kolesterol och vissa bakterier kan ändras. Utredningen av akne blir ofta som värst kring skuldror, rygg och över bröstkorgen.

*
Det är lätt att bli beroende av anabola steroider när man en gång börjat. Den abstinens som uppkommer efter avslutad steroidkur kan jämställas med andra typer av missbruk, såsom spelmissbruk eller alkoholism. Detta gestaltar sig ofta genom att användaren brukar större mängd än vad som först avsågs och trots en seriös önskan att sluta så klarar man inte av det. En betydande del av vardagen går åt att få tag i, konsumera och/eller sälja anabola steroider. Mindre och mindre tid ägnas samtidigt åt tidigare viktiga aktiviteter, som att träffa vänner, familj och ägna sig åt andra fritidsintressen än träning. vid långvarigt bruk utan att kroppen återhämtar sig.

*
Efter en avslutad steroidkur är det inte ovanligt med depression. Det är troligt att den tidigare kick man fått av ökad testosteronhalt i kroppen nu ger motsatt effekt. vid långvarigt bruk utan att kroppen återhämtar sig.

*
Vid bruk av större mängder anabola steroider, inte minst i tablettform, har leverskador ofta visat sig i form av förhöjda värden av Serum-ALAT.

*
Vätskeansamling i kroppen, vätskeretention, skapas av de flesta steroiderna. För mycket vätskeretention ser inte bara fult ut, det kan också orsaka högt blodtryck,
njurskador och hjärnblödning i värsta fall. vid långvarigt bruk utan att kroppen återhämtar sig.
* I takt med att man får mer testosteron i kroppen så ökar normalt sexlusten. Detta förändrar sig dock kvickt till motsatt effekt i slutet av kuren och potensproblem eller impotens beror normalt på en minskad gonadtropinutsöndring.

*
Hudbristningar (strie) i form av strimmor, röda eller vita, kommer troligen från den ökade mängden testosteron som tillförs kroppen. Denna biverkning gestaltar sig ofta i ansiktet samt på rygg och lår.


Vanliga biverkningar bland män
Vätskeretention i bröst, även kallat "bitch titts".
Testikelförminskning vid långvarigt bruk utan att kroppen återhämtar sig.
Prostataförstoring.
Erektionsproblem eller impotens, kan vara av tillfällig eller långvarig natur.
• Avstannad testesteronproduktion efter avslutad kur.

Vanliga biverkningar bland kvinnor
•Rubbningar i menstruationscykeln.
• Förstoring av klitoris med 100-500 % är inte ovanligt.
Maskulinisering med bl a ökad kroppsbehåring kan ske vid bruk av anabola steroider.
• Risk för infertilitet och vid graviditet finns risk för skador på foster.

/ Sandra

Källa:1 Fakta,  2 Fakta, Video

4 kommentarer:

  1. Heeeelt sjukt!! kul blogg för övrigt!

    SvaraRadera
  2. Jobbigt att fastna för den smörjan.

    SvaraRadera
  3. Fy mår illa när jag ser videon =O

    SvaraRadera
  4. jag tror inte att det är själva steroiden som har gjort så han får gegga i armen, tror mer på en infektion pga smutsig nål..

    SvaraRadera