Leta i den här bloggen

måndag 20 september 2010

Vanliga operationer

Hej!
Inte bara för utseendets skull
Jag tänkte ta upp de några av vanligaste operationerna som folk gör, och gör för hälsan. Jag tänker senare ta upp lite olika ingrepp man kan göra, botox exempelvis, och risker med detta.
 
 






Gastric bypassoperation
Denna operation går ut på att minska magsäcken; detta gäller oftast människor som är dödligt överviktiga.
Så här går det till: Man kopplar bort magsäcken, så maten hamnar direkt i tunntamen och bearbetas där istället. Detta gör att du inte kan äta lika mycket. 

Bröstförminskning
Vanlig orsak till att man förminskar brösten är för att man får ryggproblem av för tung byst.
Så här går det till: De avlägsnar fett, hud och bröstkörtelvävnad. Detta gör brösten mindre och mer välformade.

Bröstförstoring
I vår tid är det allt mer normalt att operera brösten för att många tycker det är fint med större bröst.
Men inte alla gör det för att det blir större; vissa opererar sig för att ena bröstet kan vara mindre än det andra. Det finns kvinnor som också haft bröstcancer och cystor i bröstet som gjort att de har velat operera sig så formen på brösten är som vanligt.
Så här går det till: De placerar ett bröstimplantat av silikon bakom bröstmuskeln eller bröstvävnaden, snittet är mellan 3-5 cm långt.


Fettsugning
Detta är också en operation som är allt mer vanlig i vårt samhälle. Det finns dock de personer som är farligt överviktiga som kan behöva lite avlastning för att kunna röra på sig.
Så här går det till: Läkaren gör två snitt där fettsugningen skall göras, och i de snitten förs en spruta in som innehåller en speciell vätskelösning. Detta får fettvävnaden att svälla, vilket gör det lättare att avlägsna fett.
Därefter för det in en tub/kanyl under huden som suger ut fettdepåer.


1 kommentar:

  1. en vän till mig ska göra fettsugning, tänkte jag skulle följa med och se hur det går till - kan vara spännande att veta :)

    SvaraRadera