Leta i den här bloggen

söndag 19 september 2010

BMI

För att testa sitt BMI bör man vara vuxen. Inte ungdom, utan vuxen. Jag räknar med att man är vuxen när man är 20. Varför? Jo, för man har inte vuxit klart. Visst har man kanske vuxit klart på längden, men för oss tjejer så växer faktiskt brösten tills man är runt 20 års åldern. Bara för att nämna något som växer längre än vi tror..

Och visst, man kan skriva i att man är till exempel 14 år. Men vem säger att alla har samma kroppsbyggnad som 14- åringar? En tjej kanske redan har fått en kropp som en 18 årig samtidigt som en annan kanske fortfarande ser ut som när hon var 9 år. Då blir plötsligt tjejen som utvecklats fort överviktig, och tjejen som utvecklas senare blir underviktig?

Sedan finns det ännu en faktor att kolla upp innan man litar på BMI-resultat. Är du vältränad, eller helt enkelt tränar regelbundet. Grattis, då kan du räknas till överviktig. Detta stämmer ju självklart inte. BMI är helt enkelt inte ett idealistiskt mått eftersom det inte tar hänsyn till förhållandet mellan fett och muskler. Och som många vet, muskler väger mer än fett!

Nästa inlägg av mig kommer handla om vad ska man göra om man inte ska räkna ut genom BMI? Som ni förstår på bilden kommer det handla om mätning istället! Vart mäter man, vad är för lite och vart finns det en risk för hälsan? Finns det några nackdelar?

Ut på en promenad i höstvädret med er! Kram Bella

8 kommentarer:

  1. synd att man inte visste de när man var 14 och tyckte man var tjockar än alla andra i klassen

    SvaraRadera
  2. bra blogg förresten

    SvaraRadera
  3. svar: Jo det är jag som tagit bilden med min mobil kamera som har 3 megapixlar(A)
    allt bra med dig idag?:D

    SvaraRadera
  4. Riktigt bra skrivet, Bella! Keep up the good work :)

    SvaraRadera
  5. Väldigt bra skrivet!

    sv: Visst är den! Supermysig! :)

    SvaraRadera
  6. Aa. det är verkligen jobbigt men på samma gång roligt och mobbat :D

    Kram // Naima www.naaimas.blogg.se

    SvaraRadera
  7. Skriv gärna med HUR man mäter ut sitt eget BMI ;) Bara ett tips.
    Annars är det väldigt bra gjort, även fått med bra saker. :)

    // F.G

    SvaraRadera
  8. Men så är det ju när man är vuxen också. Kroppar är olika byggda. Ett underviktigt BMI för en person kan vara helt normalt för en annan. BMI ska egentligen tas med en nypa salt, så det där gäller inte bara för barn & ungdomar.

    Jag tycker att ni borde se över era inlägg lite mer innan ni lägger upp dem...

    SvaraRadera