Leta i den här bloggen

måndag 1 november 2010

Saker ni kanske inte visste!

Motion är ditt bästa antiage-medel 
-Och det är bara 3 x 14 minuter i veckan som behövs för att hålla sig ung. Dessa 42 minuter i veckan gör att du kan hålla din kropp ung längre och dessutom skyddar det mot exempelvis hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes.

Korta ska vara extra rädda om hjärtat
-Är man kort till växten, har man ökad risk att drabbas av hjärtsjukdomar. Man brukar ju säga att kroppsformen säger mycket om riskerna för att drabbas av sjukdomar, men nu visar en studie att även längden spelar roll. Kvinnor och män som mäter under 153 respektive 165,4 cm har 1,5 gånger så stor risk för att få en hjärtsjukdom än andra. Forskare tror att orsaken kan bero på att korta personer har mindre blodkärl, som lättare blir proppad igen av kolesterol.
- Men, genom att leva rökfritt, träna och äta hälsosamt kan man eliminera risken!


Ett kort pekfinger 
- (jämfört med ringfingret) har besynnerligt nog visat sig ha ett samband med en större risk för ledgångsreumatism.


3 kostregler som skonar dig från cancer
Genom att få i sig D-vitamin(fisk), fibrer(fullkorn) och kalcium(mjölk) i sin kost, kan det sänka risken för cancer i tarmen med 40 %. D-vitaminen har effekt mot tarmcancer, då den slår ihjäl cancerceller. Fibrer och kalcium binder sig till cancerframkallande ämnen i tarmarna och skickar ut dem ur kroppen innan de hinner nå ut i blodet.



Om man väljer att tro på detta är upp till en själv. För mig är detta intressant fakta som jag tar åt mig av och försöker tänka på i vardagen, när det gäller att hålla mig frisk och må bra!

Fakta och bildkälla

Kram Belinda

1 kommentar: