Leta i den här bloggen

fredag 12 november 2010

Mjölk, sex och motion

Även om man tycker att man har all kunskap om hur man håller energin uppe i topp, kan man ibland behöva en påminnelse om att inte glömma av att ta hand om sig lite extra! Inom denna kategorin är sömn en viktig del som motverkar stress och energin blir påfylld till max efter en god natts sömn. Har man lite problem med att sova kommer här några tips:

Bli en kalv och drick massa mjölk-Bör ej testas om man är laktosintolerant!
-Fast för vissa räcker det att dricka ett glas mjölk för att man ska bli trött. Kalcium ger en lugnande effekt på musklerna och på det mentala tillståndet. Förutom det så innehåller mjölk den essentiella aminosyran tryptofan som är ett förstadium till signalämnet serotonin, och det spelar en viktig roll för att få god nattsömn.

Ägna er åt er själva, och ha det skönt. Med partner eller utan!
Sex gör att de flesta människor blir trötta, men inte bara för att man blir fysiskt utmattade. Det är nämligen så att en orgasm utlöser en rad sömnframkallade ämnen i våra kroppar. Hormonerna oxytocin och vasopressin produktion ökar hos kvinnor, dessa minskar stressnivån i kroppen. Och inte nog med det, sex gör dig glad. Somna gott med ett leende på läpparna?

Ni har hört det och jag tar upp det igen!
-Motion och sömn går hand i hand. Studier visar att de som lider av sömnstörningar lever ett mer stillasittande liv. Motion hjälper kroppen hjälper kroppen att kontrollera sin inre klockan, och har ungefär samma effekt som ett varmt bad. Dock ska man inte motionera intensivt precis innan man ska sova, isåfall kan det dröja två till fyra timmar innan kroppstemperaturen är tillbaka på rätt nivå. Men man får prova sig fram, alla är olika! Men är du stillasittande kan du inte längre klaga på att du är trött, ut på en promenad istället. Kort som lång promenad, viktigast är att du rör dig en smula.
Motion behöver inte kopplas som en jobbig vana, utan man kan alltid utforska naturen, ta med en kamera och fånga vackra ögonblock samtidigt som man får frisk luft.

Fakta källa

Ta hand om Er där ute! Kram Bella

4 kommentarer:

  1. helt underbar blogg, all info man vill ha ! :)

    SvaraRadera
  2. sv: usch de där är skit jobbigt. Men de är bara att gå in med feta självfortroendet så går de bra!!
    Jag brukar låtsas att jag är en annan person när jag redovisar, sjunger eller pratar engelska, och tro mig, de funkar :D

    SvaraRadera
  3. Ha en fortsatt trevlig kväll :)

    SvaraRadera