Leta i den här bloggen

lördag 15 januari 2011

Vilken typ är du?

Intressant fakta bara som egentligen inte har så mycket med just skönhet att göra men man kan ju relatera detta till skönhetssömn och hur man är som person som då har lite med det psykiska att göra. Sedan även vilken sovställning som är bäst vid en bra matsmältning.

Vilken typ är du?

Sover du på rygg, på mage eller på sidan?
Det kan berätta en del om hur du är som person.
I alla fall om man får tro brittiska forskare som studerat sovpositioners koppling till personlighet.
Hur du ligger när du sover kan avslöja hur du är som person. Det har brittiska forskare på UK Sleep Assessment and Advisory Service visat.
Forskargruppen, ledda av professor Chris Idzikowski, har analyserat sex vanliga sovställningar och menar att de kan avslöja något om vem du är som person.

Slappnar av

Totalt undersöktes 1000 personer, och forskarna menar att vilken position de sov i visade på vilken typ av personlighet de hade.
– Vi är alla medvetna om vårt kroppsspråk när vi är vakna, men detta är första gången vi har kunnat se vad vårt undermedvetna säger om oss på natten. Det intressanta är att profilen bakom sovställningen ofta är mycket olika från vad vi förväntar oss, sa professor Idzikowski till BBC News när resultaten publicerades.

Sov rätt – må bättre

Förutom att titta på kopplingen mellan sovställning och personlighet så tittade forskarna även på om de olika ställningarna var bra eller dåliga för hälsan.
De kom fram till att ”Fritt fall positionen”, när man ligger på mage, är bra för matsmältningen medan de ryggliggande positionerna ”Sjöstjärnepositionen” och "Soldatpositionen" ofta ledde till problem med snarkning.

Detta var ett intro inlägg till det kommande inlägget som avslöjar vad för person du är?  Efter hur du sover!

Kram Sandra

Källa:
fakta

1 kommentar: