Leta i den här bloggen

torsdag 27 januari 2011

En kopp te- till håret!

På iform hittade jag lite rolig fakta, lite huskurs-liknande tips man kan använda sig utav om man vill testa något nytt för håret, vare sig man är blondin, brunett, röd- eller gråhårig.

Blondiner
Gör ett starkt kamomillte av 4–6 påsar kamomill och 1,5 liter vatten. Låt det dra i minst 10 minuter och låt det svalna. Tvätta håret och häll teet genom håret flera gånger. Svep en varm, hårt urvriden handduk hårt om håret och låt sitta i 10 minuter. Red ut håret och torka det gärna ute i solen. 

Vad gör detta för håret?
Jo, det ger en naturlig ljus färg och reflexer i håret.

Brunetter/mörkhårig
Gör ett starkt te av 3 msk svart te eller 6 påsar till 1,5 l vatten. Låt teet dra i 10 minuter och sila det. Tvätta håret och häll det kalla teet genom håret flera gånger. Låt det droppa ur, svep en urvriden handduk om håret och låt den sitta i 15 minuter. Skölj håret. Bäst resultat får du om du sköljer håret i te en gång i veckan.

Vad gör detta för håret?
Kan användas till färgning av håret om man vill undvika kemikalier. Ger dessutom skinande blankt hår.

Rödhårig
Teet ska vara starkt. Använd minst 6 påsar te av röd hibiskus eller nypon. Låt teet svalna och skölj håret med det många gånger. Slå en fuktig handduk om huvudet och vänta 15 minuter. Skölj håret.

Vad gör detta för håret?
Teet ska ge dej glansigt hår.

Grått hår
Fyll en stor tekopp med hälften torkade salviablad och hälften torkad rosmarin. Lägg bladen i en gryta. Häll över två koppar vatten och låt det sjuda i en halvtimme. Låt det dra i ca 3 timmar. Sila bort bladen och häll teet i torrt hår. Låt det sitta tills det har torkat igen och skölj sedan håret.

Vad gör detta för håret?
Kommer gradvis att dölja gråa hårstrån. Upprepa behandlingen en gång i veckan, tills håret har den färg du önskar och därefter en gång i månaden för att underhålla färgen.


Länkar:
Fakta
Bild 1
Bild 2


Hälsningar Belinda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar