Leta i den här bloggen

måndag 24 januari 2011

Män som vill ta tag i träningen?!

Det farliga bukfettet ska bort – Martin Lidberg guidar dig

Har du/pojkvännen/maken lagt på sig ohälsosamma extrakilon runt midjan?
Nu tar brottaren och tv-profilen Martin Lidberg steget in i Viktklubbs värld som hälsocoach.

44 procent av alla män i Sverige i åldern 18–84 år överviktiga, enligt Folkhälsoinstitutet. Ökningen av den farliga bukfetman, som många gånger leder till sjukdomar och för tidig död, är oroande. 

Delmålen viktiga

Martin Lidberg, ny hälsocoach på Viktklubb, vill bryta trenden. Hans råd är konkreta.
– För att gå ner i vikt måste du förbruka fler kalorier än du får i dig varje dag, säger han och tillägger:
– Sätt därför upp ett konkret mål och flera delmål. Delmålen ökar motivationen och när du uppnått dem är du närmare ditt huvudmål. Ät på regelbundna tider med tre timmars mellanrum, minska portionerna och få i dig protein eftersom det innehåller få kalorier och gör dig ordentligt mätt.

Ha fasta tider

Och när det gäller att få en stark och vältränad kropp?
– Gör ett träningsschema med fasta tider så det lättare blir av. Börja i ett lugnt tempo med några pass i veckan, som inte är för långa och intensiva. När du blir bättre tränad är det viktigt att du ökar din träningsdos, både när det gäller frekvens och intensitet.
Som Viktklubbs nya hälsocoach vill Martin bidra med kunskap och effektiv vägledning.
– Oavsett om målet är att gå ner i vikt eller om du vill förebygga ohälsa så hoppas jag att hans erfarenhet kan inspirera er andra.

Detta gäller ju inte endast män utan kvinna som man kan ju ta del av Martins kloka tips. Dem är såna man så många gånger har hört, men som man också så fort glömmer, tyvärr. I mitt nästa inlägg kommer jag visa hans tips till att träna hemifrån eller på andra platser om man inte har råd eller tillgång till gym.

Kram Sandra

Källa: fakta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar