Leta i den här bloggen

måndag 6 december 2010

TandRåd - Gör rent - del 2

Gör rent mellan tänderna
Det är självklart viktigt att borsta tänderna, men det räcker inte för att hålla munnen ren. Bakterier trivs bäst mellan tänderna, där tandborsten inte kommer åt. Här behövs specialverktyg! Regelbunden rengöring av mellanrummen hjälper inte bara till att hålla hålen borta, utan motverkar även tandlossning.
Det finns många produkter att välja bland. Prova dig fram för att se vad som passar dina mellanrum bäst. Effekten är dock mer beroende av tekniken än vilken produkt du använder.

Tandtråd
Sitter tänderna väldigt tätt är tandtråden oslagbar. Linda tandtråden runt ett finger på varje hand. Tråden förs försiktigt fram och tillbaka i mellanrummet med tummarnas hjälp. Dra tråden efter en tandyta i taget. Det finns även tandtrådshållare som är lätta att använda. Tandtråd finns både med och utan fluor. Med tillsats av fluor får man en kariesförebyggande verkan.
Är du nybörjare kan det vara svårt att få till det, men ha bara tålamod. Med övning kommer färdighet och snart går det av sig själv.

Mellanrumsborstar
Välj mellanrumsborste om du har stora mellanrum mellan tänderna. Borsten ska föras fram och tillbaka flera gånger i varje mellanrum. Apoteket har mellanrumsborstar i sju olika storlekar. Om du är osäker, fråga din tandläkare vilken storlek som passar just dig.

Personlig favorit
Mitt tyckte:
Den är lätt att använda och går in i varje liten vrå! Enkelt att ha med sig och räddar en efter en middag ute om det fastnat något mellan tänderna!

Plackers
Plackers rekommenderas för daglig tandhygien.
- Tandtrådsbygeln med integrerad tandtråd som glider lätt mellan tänderna
- Upp till 7 gånger starkare än vanlig tandtråd
- Fransar inte
- Återanvändningsbar
- Enkelt att komma åt dom bakre tänderna
- Lätt och hygienisk att använda med endast en hand (även förfunktionshindrade)
- Rengör enkelt och effektivt mellan tänderna


Så rent mellan tänderna är viktigare än ni tror tänk vad mycket äckligt som gömmer sig :O
Håll det rent och fint, så blir både du och dina tänder glada /Sandra

Fakta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar