Leta i den här bloggen

fredag 17 december 2010

Göra sig julfin, Del 1

Nu när julen är nära, kan det vara både stressigt och fantastiskt och man vill ju självklart känna sig extra vacker och lugn. Istället för att köpa dyra produkter startar jag en liten skola om hur du kan bli fin av produkter du säkert har hemma i köket!

I detta inlägg startar vi med ansiktet!

För normal till blandhy:
1 msk mycket fint riven mandel
1 msk honung
1 msk äggula
Blanda ihop ingredienserna och låt verka i 10 min i kyl och därefter 15 min i ansikte. Skölj bort med ljummet vatten.

Torr och känslig hy:
2-3 stora jordgubbar
1 tesked vispgrädde
1 tesked honung

Mosa jordgubbarna med en gaffel, tillsätt grädden och honungen till en tjock blandning. Blir blandningen för lös kan man blanda i lite mer grädde eller 1 tesked vit lera. Stryk ut blandningen på ansikte och hals. Låt sitta 15 minuter. Skölj bort med varmt vatten.

Fet, trött och livlös hy:

1 ananasfrukt

2-4 teskedar havremjöl


Mixa en stor bit ananasfrukt i en matberedare, blanda ner havremjöl så att det blir en tjock smet. Eventuellt späd med lite Aloe Vera juice. Stryk ut blandningen på ansikte och hals. Låt sitta 15 minuter. Skölj bort med varmt vatten och avsluta med att klappa in iskallt vatten i ansiktet.

För fet hy:

1 äggvita
10-12 droppar citronsaft
Vispa ihop ingredienserna till skum, stryk ut i ansiktet. Låt verka ca 5 min, så det hinner stelna till. Tvätta bort med varmt vatten.

Läkande mask mot finnar:
2 teskedar honung
¼ tesked fint havssalt
1 tesked gurkmeja

Blanda alla ingredienser till en tjock kräm och pensla den på ren hud. Låt den sitta i minst 40 minuter. Skölj bort med varmt vatten.    

Viktigt att återfukta hyn efteråt!

Källa
Bok "Huskurer"
Bild

Kramar Belinda

1 kommentar: