Leta i den här bloggen

tisdag 21 december 2010

Göra sig julfin, del 3

Kroppen kan också behöva en grovstädning ibland, och vad kan inte vara bättre än att göra allt detta nu inför tomten och det nya året! Testa dig fram för att se vad som funkar för just dig och din kropp.


Börja med att göra det lite mysigt hemma med ljus, och kanske en godsak? 
 
Hemmagjord Peeling:

Blanda 2-3 matskedar grovsalt i din duschgel eller tvål. Vid torr hud rekommenderas du att tillsätta olivolja. Skrubba hela kroppen med detta och skölj sedan bort och återfukta med hudkräm efteråt!!

Celluliter:

Säkert har ni läst om krämer som motverkar celluliter? Vad ni kanske inte visste är att de flesta krämer innehåller kaffe?
Gör en egen huskur, genom att ta kaffesumpen och massera på utvalda ställen, blanda med olivolja för att inte skrapa upp huden. Koffein verkar sammandragande på de små blodkärlen och kan därför tillfälligt göra celluliter mindre synliga.

Torra armbågar?


Dela en citron på mitten, lägg armbågarna i varje halva. Låt verka 5-10 min. Tvätta med ljummet vatten. Återfukta med lotion!


Torra ben?

Peela benen i duschen, smörj in benen när de fortfarande är blöta (gärna med olivolja eller barnolja)
Efter kan du låta de lufttorka eller vira in de i folie och ta på dig strumpbyxor eller leggings. Låt verka någon timma. Skölj med ljummet vatten.

Källa
Bildkälla
Bok om huskurer

Varma kramar Belinda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar